Om mig

Panget2

Jan Coldenius och Toni Wilkens i ”Panget”

 

Jag är född och uppvuxen i Märsta, ett litet samhälle mellan Stockholm och Uppsala. Sovstad för Arlandas personal. Jag läste företagsekonomi på Humanistiska Läroverket i Sigtuna. Efter militärtjänstgöring i Boden och jorden runt resa sökte jag, tillsammans med 1200 hoppfulla, till Teaterhögskolan i Stockholm. Till min stora förvåning antogs jag – på första försöket.  Efter examen anställdes jag vid Länsteatern i Örebro där jag medverkade i bland annat ”Ett Dockhem” och komedin ”Panget”. Sedan följde några år på musikalscenerna i Stockholm i bland annat, ”Sköna Helena” på Vasateatern, ”Buddy Holly” på Göta Lejon, ”My fair Lady” på Oscars, ”Blood Brothers” på Intiman, ”Som ni vill ha det” på Boulevardteatern och ”Sagan om hästen” på Uppsala Stadsteater.

IMG_3894

Lennart Jähkel och Toni Wilkens i ”Färdknäpp”

Förutom roller i ett flertal film och TV produktioner har jag medverkat i ett tjugotalet reklamfilmer. Men 1998 blev de obekväma arbetstiderna omöjliga att förena med ett harmoniskt familjeliv och jag  startade företaget Improvia Interactive AB. Förutom presentationsteknik har jag producerat film, personaldagar och event, bland annat fem år med Beautiful Business Award. Jag har varit moderator vid stora evenemang och programledare. Banker och revisionsbolag har varit mina största kunder genom åren.

I övrigt är jag utbildad möbelsnickare, manusförfattare (Dramatiska Institutets Manuslinje), svetsare samt Fartygsbefäl klass 8. Jag är revisor i båtklubben, innehar körkort för motorsåg samt är stödmedlem i Skärgårdsstiftelsen. Jag bor idag på vackra Resarö i Stockholms skärgård tillsammans med min vackra fru Julia. På min fritid seglar jag, på hösten vandrar jag gärna i Sarek och på vintern hittar du mig troligen med hammaren i handen. Tja, det var väl jag – i ett nötskal.

IMG_6588

                 På uppdrag i Shanghai